Прогноз цін на житло у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз цін на житло у 2021 році

Нерухомість
6233
Зростання цін на житло у 2021 році неминуче і може відбутися за різними сценаріями.
Про це повідомив голова правління The WALL-Ukraine Віталій Грусевич на своїй сторінці у Фейсбук.
“Зазвичай при стабільній економічній і політичній ситуації у перший квартал ціни відносно незмінні, а до кінця року вони підвищуються, і таке коливання середньої вартості квадратного метру складає від 10 до 15%. Багато чого залежить від курсу долара, який як-не-як впливає на ціни матеріалів, що відбивається на вартості самого будівництва. Не менш важливим є і сам попит, який може істотно скоригувати ціни, що і пояснює неоднозначне подорожчання відносно регіонів”, – написав Віталій Грусевич, голова правління The WALL-Ukraine.
Він зазначає, через невизначеність ситуації з коронавірусом звичайно важко робити будь-які прогнози щодо цін на житло у наступному році. Проте незважаючи на це, якісне житло завжди буде дорогим і надалі підніматиметься у ціні, особливо там, де відповідальний девелопер подбав про важливі складові для комфортного проживання: концепція будівлі, матеріали, необхідна соціальна інфраструктура, благоустрій та безпека тощо.
За словами Віталія Грусевича, у проектів на високій стадії готовності є велика ймовірність підняти ціни в наступному році.
«Бо більшості покупців хочеться гарантій, і вони стали приглядати об’єкти з готовністю 50 % (готова коробка) або вже на етапі його завершення. До речі, цього року вже маємо реакцію на таку тенденцію. Девелопери максимально відтягують початок продажу для досягнення більш високої ціни, з’явились проекти з продажем виключно готового житла», – коментує голова правління The WALL-Ukraine.
Враховуючи поточну ситуацію, якість проектних рішень, ступінь готовності будинку і надійність забудовника стануть вирішальними факторами для покупців у прийнятті рішення придбати житло наступного року, підсумував Віталій Грусевич.

Довідка Finance.ua:

  • Протягом 2020 року найбільш помітно зросли ціни в економ-класі. Найменше збільшилася середня вартість комфорт-класу. Про це свідчать дані Аналітичного центру DOM.RIA. Економ-клас: квартири економ-класу у Києві подорожчали на 38,67%; у грудні 2019 економ-клас коштував 16 714 грн за квадрат. У березні зареєстрували різкий стрибок на 17,02%. У липні зафіксували перший за рік спад – на 3,91%; взимку 2019-2020 максимальна ціна трималася на рівні 28 000 грн/кв. м. Навесні виросла відразу на 25% до 35 000; мінімальна вартість у 2020 коливалася в межах 12-21 тисячі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас