Фонд держмайна планує продати Центренерго в кінці 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна планує продати Центренерго в кінці 2021 року

Казна та Політика
211
Фонд державного майна України хоче продати Центренерго в кінці 2021 року, якщо парламент дозволить проведення великої приватизації.
Про це голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко сказав в інтерв’ю Радіо НВ.
«Центренерго — це план кінця 2021 року. Верховна Рада заборонила не тільки аукціони, а ще й саму підготовку (великих держкомпаній до приватизації). Тобто підготовку ми не могли здійснювати, і тільки в вересні цього року добилися, що зняли заборону на підготовки. Ми подали на Кабінет Міністрів документи для того, щоб затвердити нові процеси підготовки до приватизації», — заявив Сенниченко.
Він нагадав, що уряд розглядає можливість об’єднання Центренерго з держшахтами.
«Якщо Верховна Рада зніме заборону (на проведення великої приватизації), і будуть ресурси на підготовку, то це кінець 2021 року», — додав голова ФДМ.
Раніше у відомстві прогнозували, що Центренерго вдасться продати в другому кварталі 2021 року.
Центренерго належать три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Вони забезпечують електроенергією центр і частково схід країни. Сумарна проектна потужність станцій становить 7690 МВт — приблизно 15% від загальної потужності електростанцій України. Державі належить 78,3% акцій Центренерго. В кінці травня цього року ФДМ вдалося повернути контроль над підприємством — новим керівником став Олександр Корчинський.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас