Apple передала проект безпілотних автомобілів керівнику, який курирує Siri — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple передала проект безпілотних автомобілів керівнику, який курирує Siri

Фондовий ринок
244
Як повідомляє Bloomberg, компанія Apple змінює керівника, який курирує проект з розробки безпілотних автомобілів. Тепер інженери команди будуть підкорятися Джону Джаннандреа, главі напрямку штучного інтелекту, який також курирує розробку голосового віртуального помічника Siri.
Джон Джаннандреа раніше був керівником відділу пошуку та штучного інтелекту в Google, він приєднався до Apple в 2018 році. Тут він став керівником напряму машинного навчання і стратегії ШІ, Джаннандреа підписує договір матеріальної відповідальності Apple Тіму Куку.
Про проект Apple Project Titan відомо не так вже й багато. Спочатку компанія планувала розробити окремий безпілотний автомобіль. Але пізніше плани скоротилися до розробки лише програмного забезпечення для самокерованих автомобілів. При цьому Apple уклала партнерську угоду з автовиробником Volkswagen, на автомобілях якого і проводиться тестування ПЗ.
У червні 2019 року Apple придбала стартап Drive.ai, який займається розробкою безпілотних технологій. Компанія викупила всі активи Drive.ai, включаючи її автономні автомобілі, і найняла багатьох інженерів.
Але, судячи з усього, проект розвивався не кращим чином. Раніше в цьому році Apple подала звіт до Департаменту транспортних засобів Каліфорнії. У ньому йдеться, що в 2019 році компанія істотно скоротила обсяги своїх дорожніх випробувань. Якщо в 2018 році в процесі тестування самокерованих автомобілів була подолана дистанція майже 80 тис. миль, то в 2019 році цей показник скоротився на порядок – до всього лише 7544 миль.
У компанії виникли складності і юридичного характеру. У 2019 р. співробітник Apple, який є громадянином Китаю, був звинувачений ФБР в спробі крадіжки комерційної таємниці, пов’язаної з проектом компанії зі створення автономних автомобілів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас