Ніхто не планує запроваджувати локдаун від завтрашнього дня, - Степанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніхто не планує запроваджувати локдаун від завтрашнього дня, - Степанов

Казна та Політика
601
Станом на сьогодні в Україні не планують вводити жорсткий карантин, так званий локдаун. У Міністерстві охорони здоров’я не бачать підстав для ухвалення такого рішення.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Ніхто не збирається від завтрашнього дня вводити локдаун в країні. Якщо ми говоримо про жорсткий карантин, то це найкращий спосіб розірвати ланцюг поширення хвороби. Але ми орієнтуємося на здатність медичної системи надавати людям допомогу”, – зазначив міністр.
Степанов пояснив, що, обговорюючи питання введення локдауна, Міністерство дивиться на ситуацію з навантаженням на медичну систему.
“Якщо ми говоримо про ситуацію на сьогодні, то ми працюємо в напруженому графіку, але у нас на сьогодні заповнені 50% ліжок. Звичайно, є регіони, де більше ніж 60%, але водночас говорити, що вже завтра треба вводити локдаун, тому що не витримає медична система, підстав поки що немає”, – підкреслив він.
Нагадаємо, сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив за негайне введення в Україні жорсткого карантину. Голова МВС запропонував ввести обмеження на три тижні.
До цього РБК-Україна писало, що в Офісі президента обговорюють дату введення локдауна в Україні перед новорічними святами, але все залежить від епідемічної ситуації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас