Поширена мутація може зробити COVID-19 більш сприйнятливим до вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поширена мутація може зробити COVID-19 більш сприйнятливим до вакцини

Технології&Авто
640
Нове дослідження, опубліковане в Science, підтверджує, що SARS-CoV-2 мутував, що дозволило йому швидко поширитися по світу, але спайкова мутація також може зробити вірус більш сприйнятливим до вакцини.
Новий штам коронавірусу під назвою D614G з’явився в Європі і став найпоширенішим у світі. Дослідження, проведені в Університеті Північної Кароліни в Чапел-Хілл і Університеті Вісконсін-Медісон, показують, що штам D614G розмножується швидше і більше передається, ніж вірус китайського походження, який поширився на початку пандемії.
У результатах дослідження були яскраві плями: хоча штам D614G поширюється швидше, в дослідженнях на тваринах він не був пов’язаний з більш тяжким захворюванням, і цей штам трохи більше чутливий до нейтралізації препаратами антитіл. У дослідженні, опублікованому 12 листопада, представлені деякі з перших конкретних висновків про те, як розвивається SARS-CoV-2.
“Вірус D614G перевершує і переростає спадковий штам приблизно в 10 разів і надзвичайно ефективно реплікуєится в первинних носових епітеліальних клітинах, які є потенційно важливим місцем передачі від людини до людини”, – сказав Ральф Барік, професор епідеміології в UNC.
Дослідники вважають, що штам коронавірусу D614G домінує, тому що він збільшує здатність білку-шипа відкривати клітини для проникнення вірусу. Ці шипи і дали назву коронавірусу.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас