Міжбанк: брак гривні позитивно позначиться на поведінці ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: брак гривні позитивно позначиться на поведінці ринку

Валюта
1049
Незважаючи на досить млявий старт тижня, валютний ринок дивиться все ж з оптимізмом як в частині перспектив збільшення обсягів операцій на міжбанку, так і безпосередньо по зростанню числа угод найближчим часом.
Основних причин кілька. Ключова – необхідність до кінця тижня розрахуватися з державою по податках. Період бюджетних платежів завжди призводить до браку гривні у клієнтів і активізує їхні продажі валюти на міжбанку.
До додаткових можна зарахувати сьогоднішній аукціон Мінфіну України з продажу ОВДП і господарську діяльність компаній в середині місяця в поєднанні зі зростанням покупок валюти нерезидентами в моменти ситуативного просідання курсу протягом дня.
На аукціоні чиновники сьогодні хочуть продати гривневі папери на 105, 343 і 1078 днів і доларові – на 442. Наявність у пропозиції валютних облігацій зазвичай призводить до зростання статистики подібних розпродажів боргових зобов’язань. А нещодавнє отримання майже 11 млрд гривень рефінансування Нацбанку одним з держбанків – схоже теж додасть у нього “бажання” підкупити ОВДП, але вже гривневих. Зростання обсягів продажів облігацій в таких сумах, як правило – позначається на поведінці ресурсного та валютного ринків. Цього разу винятку також не буде.
Що стосується господарської діяльності компаній, то їм найближчим часом необхідно закрити свої заборгованості перед персоналом за першу половину місяця, а також профінансувати свої поточні виробничі операції другої половини листопада.
Все це потребує гривні і її брак позитивно вплине на поведінку валютного міжбанку. За нашими розрахунками, у вівторок обсяг операцій на торгах складе до $160-200 млн при укладанні до 450-600 угод. Курсовий тренд, як і раніше, буде повністю залежний від дій великих гравців.
При наявності надлишку долара на торгах – ми побачимо виходи НБУ з його купівлею для поповнення резервів і виходи нерезидентів, які “без зайвого шуму” в моменти зниження котирувань купують валюту за мінімально можливими курсами. Попит з боку регулятора і іноземців на надлишковий долар не дозволить гривні сильно зміцнюватися навіть в момент надлишку пропозиції на ринку.
Курси міжбанку за нашим прогнозом у вівторок будуть в межах: долар – коридор 28,00 – 28,25 гривень, євро – коридор 33,05 – 33,55 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,11 / 28,13
євро – 33,25 / 33,27
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас