Який відсоток читачів має власне житло (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток читачів має власне житло (опитування)

Нерухомість
2378
За даними Конфедерації будівельників, із 44 мільйонів жителів України 6 мільйонів потребують власного житла — це майже кожен сьомий українець.
Крім того, майже 50% населення в Україні живе у перенаселеному житлі. На одного українця припадає 24 кв. м житла, у той час, як у Німеччині рівень забезпечення громадян житлом становить 41 кв. метр, у Великобританії – 44 кв. метри, а в середньому у країнах Європи цей показник сягає 60 кв. м.
Finance.ua вирішив запитати, а чи багато читачів порталу мають власне житло?
Як свідчить опитування, більш ніж половина читачів мають власний будинок чи квартиру. Таких серед наших респондентів виявилося 66%.
18% опитаних розповіли, що орендують квартиру. Ще 16% заявили, що не мають власного житла, а тому мешкають у родичів, друзів чи знайомих.
А скільки грошей треба на житло? За даними ЛУН, середня ціна за “квадрат” у столичних новобудовах у жовтні зросла до 27 000 грн. Якщо ж захочеться більше спокою і природи, можна підшукати варіанти у передмісті Києва. Ціни в залежності від віддаленості від Києва:
  • до 5 км від столиці – кв. м житла у новобудові коштує 17 500 грн;
  • від 5 до 10 км – 16 600 грн;
  • від 10 до 20 км – 15 000 грн.
До речі, нещодавно Уряд ухвалив постанову, згідно з якою українці більше не платитимуть 1% пенсійного збору при купівлі квартири. Йдеться про тих, хто купує житло вперше, і тих, хто стоїть у черзі на отримання квартири від держави.
А щоб не чекати роками та не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас