Українці стали частіше розраховуватись картками (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали частіше розраховуватись картками (інфографіка)

Фінтех і Картки
553
За 9 місяців 2020 року загальна кількість операцій (безготівкових та отримання готівки) з використанням платіжних карток становила 4310,2 млн шт., а їхня сума – 2807,9 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку.
“Пандемія та карантинні обмеження пришвидшили зміни в платіжних звичках громадян у бік безготівкових розрахунків, зокрема в Інтернеті. Українці активніше переходять на безготівкові платежі та частіше користуються послугами електронної комерції. Водночас зберігається тренд зростання популярності безконтактних платіжних інструментів та розрахунків з ними”, – ідеться в повідомленні.
Як свідчить статистика Нацбанку, кількість операцій зросла на 18,0%, а сума – на 8,7%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року.
З чим це пов’язано:
  • зі зростанням суми та кількості саме безготівкових операції. Їхня частка переважає у загальній сумі операцій із платіжними картками;
  • так, сума безготівкових операцій становила 1550,1 млрд грн або 55,2% від суми усіх операцій із картками;
  • торік за підсумками дев’яти місяців 2019 року цей показник становив 49,7%. За кількістю безготівкових операцій показник ще вищий – 86 зі 100 операцій з платіжними картками здійснювалися безготівково впродовж дев’яти місяців цього року.
Українці стали частіше розраховуватись картками (інфографіка)
Водночас кількість операцій з отримання готівки з платіжних карток зменшилася на 11,3%, а сума – на 3,3% проти дев’яти місяців 2019 року.
Цьогоріч помітно змінився розподіл безготівкових операцій з платіжними картками за сумою. Аналіз за їхніми видами свідчить, що у січні–вересні 2020 року зросла частка операцій в Інтернеті – до майже 30% за сумою від усіх безготівкових операцій, здійснених з платіжними картками. За 9 місяців 2019 року цей показник становив 27%. Як і раніше, за сумою домінували перекази з картки на картку – 42,4% (середній чек однієї такої операції становив 1438 грн); за кількістю – розрахунки в торговельних мережах (50,2%).
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас