Київ у "помаранчевій зоні": чи закриють столицю до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ у "помаранчевій зоні": чи закриють столицю до Нового року

Казна та Політика
1389
У Києві за минулу добу виявили 577 нових випадків коронавірусу. На сьогоднішній день в столиці вже 36 027 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Кількість інфікованих стрімко збільшується з кожним днем.
Чи залишиться столиця в “помаранчевій зоні” карантину наступного тижня і чи не закриють місто до Нового року?
Олег Рубан, Голова Держпродспоживслужби Києва, вважає, що наступного тижня місто залишиться в “помаранчевій зоні”.
“Сьогодні всі наші зусилля спрямовані на те, щоб Київ не потрапив в “червону зону” карантину. А це залежить саме від створення нових ліжкових місць для прийому хворих. У Києва є ще резерви, щоб до грудня місяця залишатися в “помаранчевій зоні”, – пояснює Олег Рубан.
Він зазначає, що другий показник, за яким визначається зона карантину, – це рівень захворюваності. У Києві він постійно зростає і зростатиме щотижня на 3-5%.
У “червону зону” ми можемо увійти, якщо у нас буде захворюваність на рівні понад 320 випадків на 100 тисяч населення. Таке теоретично можливо тільки в грудні місяці. За нашими розрахунками, ліжкового фонду нам вистачить на весь листопад місяць”, – зазначає Олег Рубан.
За словами Олега Рубана, сьогодні ліжковий фонд столиці становить приблизно 3200 ліжок. Заповнюваність ліжкового фонду столиці коливається від 60 до 70%. Такі показники спостерігаються вже протягом місяця.
Якщо буде збільшуватися кількість госпіталізацій, то буде збільшуватися і кількість ліжкового фонду. Це буде робитися за рахунок резервних ліжок”, – пояснює Олег Рубан.

Довідка Finance.ua

  • У жовтні 2020 року більшість українців (57%) проти введення на всій території України жорсткого карантину за зразком березня-квітня. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.
  • 26 жовтня в Україні почали діяти нові зони карантину. До “Червоної” зони увійшли: Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Сєвєродонецьк, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас