"На більш нагальні програми": в уряді пояснили, навіщо перекинули кошти онкохворим на дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"На більш нагальні програми": в уряді пояснили, навіщо перекинули кошти онкохворим на дороги

Казна та Політика
1868
Перерозподіл коштів, передбачених МОЗ за програмою з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, дозволить реалізувати незавершений проєкт наступного року.
Про це повідомляє пресслужба уряду.
Відзначається, що уряд підтримав рішення Комісії з перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення цього проєкту в 2021 році.
З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення наступного року. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом.
“Додатково відзначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було ухвалено на підставі моніторингу реалізації проєкту в 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проєкту в 2020 році”, – повідомили в Кабміні.
Народний депутат з фракції “Слуга народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Олександр Трухін заявив, що інформація про направлення на ремонт доріг 61,5 млн гривень, які нібито були передбачені для програми Міністерства охорони здоров’я по боротьбі з онкозахворюваннями, “викладена маніпулятивно”.
“У 2020 році на реалізацію програми Міністерства охорони здоров’я щодо вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, зокрема будівництво онкоцентру, було передбачено 116 млн гривень. Однак протягом дев’яти місяців ці кошти так і не були використані.
Зокрема, не була розроблена відповідна проектно-кошторисна документація, не проведені тендери і не обрані підрядники, які реалізовуватимуть проєкт.
Тому у вересні Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проєктів на своєму засіданні відповідно до регламенту та законодавства, вирішила залишити на проєкт МОЗ 1,3 млн гривень – для проведення першочергових робіт, а решту коштів перерозподілити на більш нагальні програми”, – заявив нардеп.

Довідка Finance.ua

  • Раніше повідомлялося, Кабінет Міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для поліпшення стану доріг загального значення у Львівській області.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас