Найкраще серед усіх лептопів продаються хромбуки – аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкраще серед усіх лептопів продаються хромбуки – аналітики

Технології&Авто
1229
Пандемія COVID-19 значно посилила попит на хромбуки – лептопи для освітніх цілей, яким потрібно менше обчислювальних ресурсів і вбудованої пам’яті, ніж традиційним ноутбукам, оскільки перші працюють під управлінням хмарної операційної системи Chrome OS, передає DailyComm.
Згідно з даними IDC, які наводяться в публікації Nikkei, в першій половині 2020 року світові поставки хромбуків виросли більш ніж на 24% і досягли 10,3 млн штук.
Аналітики Gartner, які зазвичай не враховують хромбуки у своїх дослідженнях по глобальному ринку ПК, в звіті за третій квартал 2020 року відзначили, що відвантаження лептопів на базі Chrome OS збільшилися приблизно на 90% порівняно з минулорічним рівнем.
Дані IDC теж свідчать про те, що хромбуки займають більше 11% на світовому ринку ноутбуків, тоді як всього три роки тому їх частка становила лише 7,7%.
Більшість галузевих експертів сходяться на думці, що сегмент хромбуків продовжить стрімко зростати і в 2021 році.
Ставку на хромбуки роблять і в компанії Acer, яка входить до п’ятірки провідних світових ПК-брендів. Генеральний директор Acer Джейсон Чен у вересні заявив, що високий попит на хромбуки збережеться і в 2021 році: компанія збільшить їх поставки на 40%.
Acer вважається найбільшим виробником хромбуків, і підйом в цій категорії сприяє фінансовим успіхам компанії. У липні-вересні 2020 року виручка Acer досягла найвищого рівня за останні 23 квартали.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас