Найперспективніші професії майбутнього: провідні економісти назвали найкращі напрямки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найперспективніші професії майбутнього: провідні економісти назвали найкращі напрямки

Особисті фінанси
23323
Всесвітній економічний форум (ВЕФ) визначив напрямки, які будуть стрімко розвиватися в майбутньому. Фахівці цих сфер, згідно з оцінками провідних економістів, будуть затребуваними.
Про це йдеться у звіті “Ринки майбутнього: шляхи до нової економіки”, який опублікований на офіційному сайті ВЕФ. Серед таких професій:
Аналітики даних
Деякі країни експериментують зі створенням повноцінних ринків даних. Наприклад, Сінгапур створює елементи повноцінної екосистеми, яка дозволить учасникам безперешкодно обмінюватися і агрегувати набори даних, доступні всередині країни.
Генетики та фахівці, які займаються послідовністю ДНК
З одного боку, генетичні ресурси кодифікуються як майнові активи через патенти, комерційні секрети та авторське право. З іншого боку, такі організації, як Biobrick Foundation, створили структуру для створення “відкритого ринку” генів і послідовностей ДНК у формі відкритих реєстрів і стандартів взаємозамінності.
Фахівці, які працюють з електрокарами
Кількість електромобілів зростає завдяки сильній підтримці державного сектору. Toyota випустила свій перший автомобіль з гібридним двигуном в 1997 році, а Tesla вийшла на ринок на початку 2000-х і представила свій перший комерційний продукт.
Наступну хвилю впровадження очолили китайські виробники, в тому числі спеціалізовані, такі як Byton, Kandi, Nyo і Zhidou, за підтримки амбітних програм уряду Китаю з електрифікації мобільної індустрії.
Працівники транспорту на основі Hyperloop
Відкритий вихідний код технології прискорив прогрес, сприяв розвитку конкурентоспроможного виробничого сектора і запустив процес стандартизації, щоб забезпечити повну безпеку і можливість взаємодії між виробниками в майбутньому.
Інженери, які займаються генерацією водню
Низка компаній і урядів роблять ставку на чистий водень (так званий синій і зелений водень) як альтернативу більш чистому транспорту, опалення та виробництва електроенергії.
Фахівці Edtech і послуг перепідготовки
Формується новий набір ринків, що пропонують рішення для нагальної та зростаючої потреби в перепідготовці, підвищенні кваліфікації та підвищенні кваліфікації працівників. Ефективність послуг з перепідготовки, останнім часом підтримуваних низкою технологічних інструментів, залишається обмеженою і в основному орієнтована на висококваліфікованих робітників.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас