У МОЗ розповіли, коли з'явиться українська вакцина проти COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, коли з'явиться українська вакцина проти COVID-19

Казна та Політика
1125
Лікар-анестезіолог вищої категорії та експерт Міністерства охорони здоров’я Сергій Дубров вважає, що в найближчі два роки не варто очікувати на появу української вакцини від коронавірусу.
Про це він заявив в ефірі Громадського радіо.
Він стверджує, що для появи будь-якого препарату на фармацевтичному ринку, зокрема вакцини, необхідно дотримуватися правил проведення клінічних досліджень, які складаються з трьох фаз.
«Наскільки мені відомо, в Україні поки що не зареєстровано жодних клінічних досліджень із застосуванням вакцини проти коронавірусу. Дослідження включає в себе три фази, цей період тривалий. Щонайменше, півтора-два роки. Не думаю, що ми можемо говорити про перспективу появи української вакцини протягом найближчих двох років», – сказав Дубров.
Він нагадав, що реєстрація двох вакцин в Росії порушує «усі європейські та світові вимоги до реєстрації лікарських препаратів».
За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.

Довідка Finance.ua:

  • Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада, на якій були присутні науковці, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Страхування від COVID-19

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас