400 сімей за 9 міс. скористалися держпрограмами доступного житла в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

400 сімей за 9 міс. скористалися держпрограмами доступного житла в Україні

Нерухомість
359
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжиття) в січні-вересні 2020 року уклав 400 договорів в рамках програм доступного житла, при цьому тільки один договір був профінансований з державного бюджету України.
“У січні-вересні-2020, всупереч вкрай обмеженому фінансуванню житлових програм з державного бюджету України, регіональними управліннями Держмолодьжитла укладено 400 договорів за програмами, що обслуговуються Фондом. При цьому фінансове наповнення програм здійснювалося практично виключно за рахунок коштів місцевих бюджетів більшості регіонів України”, – повідомила пресслужба Держмолодьжитла.
Так, з початку року було надано 209 пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям, з яких 118 – за рахунок місцевих бюджетів, 91 – зі статутного капіталу Держмолодьжитла.
Виділено також 82 пільгові довгострокові кредити іншим категоріям населення: педагогам, науковцям, працівникам бюджетної сфери, внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій, які брали участь в АТО-ООС (81 – за рахунок місцевих бюджетів, один договір – за рахунок держбюджету).
У звітний період було також підписано 59 договорів про надання держпідтримки для придбання доступного житла, всі з яких були профінансовані з місцевих бюджетів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас