У Запорізькому аеропорту запрацював новий термінал за 1,3 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькому аеропорту запрацював новий термінал за 1,3 мільярда

Казна та Політика
600
Сьогодні, 19 жовтня, о 06:50 з нового терміналу запорізького аеропорту вирушив перший рейс. Літак авіакомпанії SkyUp виконав рейс на Бориспіль.
Новий термінал “випробували” 123 пасажири, серед яких – керівник ДП “Украерорух”, глава області й начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.
“Відкриття нового терміналу – це знаменна подія. Він буде першою вхідною точкою для всіх туристів, бізнес-пасажирів регіону. Він досить компактний, досить комфортний. Його буде достатньо для обслуговування тієї кількості пасажирів, яка є в цьому регіоні. Є потенційна можливість його розширення. У плані комфорту, зонування, дизайну дуже красиво, комфортно – класний термінал”, – сказав керівник ДП “Украерорух” Андрій Ярмак.
Площа нового терміналу становить 12 тис. кв. м. Його пропускна здатність – 400 пасажирів за годину з потенційним збільшенням до 500. Вартість будівництва спочатку становила 795 млн грн, але потім збільшилася і сягнула більш як 1,3 млрд грн.
Через новий термінал “пройде” поки що лише один рейс: Запоріжжя – Бориспіль – Запоріжжя. Пасажири цього рейсу протестують злагодженість всіх систем.
“Першим рейсом був рейс Запоріжжя – Бориспіль. На борту було 123 пасажири. Рейс пішов за розкладом. Ми плануємо також спрацювати на прийом і прийняти рейс ввечері. Завтра ми переводимо всю льотну програму, яка виконується на внутрішніх рейсах, у новий термінал. Якщо всі системи покажуть свою високу працездатність, уже в середу (21 жовтня. – Ред.) плануємо запустити міжнародні рейси в новому терміналі”, – прокоментував директор КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” Юрій Дубревський.
За його словами в зв’язку з відкриттям нового терміналу, була збільшена кількість співробітників. Зараз в аеропорту працює 457 осіб, при тому, що раніше було – 275. Що стосується пасажиропотоку, то незважаючи на карантинні обмеження, в серпні через запорізький аеропорт пройшло 55 000 пасажирів (приріст становив 6%), у вересні – 50 000 пасажирів. Позитивна тенденція зростання пасажиропотоку зберігається.
Старий термінал, який був побудований у 1963 році, керівництво аеропорту планує законсервувати. Каже, що будівля неенергоефективна, і на її утримання щороку витрачається 1 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас