Український ПриватБанк заблокований від управління латвійським PrivatBank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ПриватБанк заблокований від управління латвійським PrivatBank

Фондовий ринок
1347
Державний ПриватБанк (Київ) повністю заблокований від управління латвійським дочірнім PrivatBank, в якому йому належить 46,54%, і має намір вийти зі складу акціонерів, повідомила член Правління ПриватБанку Ганна Самаріна в інтерв’ю.
“Ми, як і раніше, маємо намір юридично вийти зі складу акціонерів, оскыльки фактично ми повністю блоковані від управління компанією, наші рекомендації не беруться до уваги менеджментом, наші підходи до поліпшення ситуації в компанії не знаходять підтримки у інших акціонерів. При цьому, якщо позиція інших учасників не зміниться, наш намір залишиться наміром”, – сказала вона
Самаріна нагадала, що в 2017 році ПриватБанк найняв компанію FinPoint Investment Advisors для пошуку покупців на 46,5%-й пакет акцій в PrivatBank, що належить ПриватБанку.
“Компанією FinPoint проведена величезна робота, що мала результатом низку пропозицій. Проте жодну з них не було реалізовано, в основному через бажання потенційних інвесторів отримати 100% пакет. У інших акціонерів латвійського AS PrivatBank не було в той момент бажання продавати свої частки”, – зазначила член правління українського держбанку.
Вона вказала, що ПриватБанк був зацікавлений продати свою частку в PrivatBank, оскільки його стратегія не передбачає розвиток закордонних напрямків бізнесу, додавши, що банк шукав можливі конфігурації для продажу акцій, проте безуспішно.
“Тим часом, в банку не відбувається жодних кардинальних змін, він продовжує проїдати капітал, менеджмент не може вивести банк з цього стану. Зазвичай така ситуація в ринковій практиці веде до ліквідації. Для будь-якого регулятора – такий конфлікт між акціонерами – це “червона ганчірка”, і ми – мимовільні заручники цього конфлікту”, – додала вона.
Відповідаючи на запитання про можливість віднесення банку латвійським регулятором до категорії неплатоспроможних, Самаріна зазначила, що у банку поки що достатньо ліквідності і капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас