"Укравтодор" розриває контракт з китайцями, які ремонтували об'їзну дорогу Житомира (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" розриває контракт з китайцями, які ремонтували об'їзну дорогу Житомира (фото)

Казна та Політика
1205
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) ініціювало розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited, що займається реконструкцією об’їзної дороги Житомира, в зв’язку з незадовільними темпами і якістю її роботи.
Про це повідомила прес-служба держагентства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
“З листопада 2017 року на дорозі М-06 працює китайська компанія Sinohydro Corporation Limited. За контрактом компанія зобов’язалася реконструювати 22 кілометри дороги до червня 2020 року. За порушення умов контракту, низькі темпи і якість робіт “Укравтодор” ініціював розірвання контракту”, – сказано в повідомленні.
Глава “Укравтодору” Олександр Кубрак повідомив, що агентство намагалося піти назустріч підряднику, але ситуацію виправлено не було.

“Прикро, що співпраця з Sinohydro дійшла до точки неповернення. Зі свого боку ми намагалися робити все, щоб дати шанс компанії реабілітуватися і виправити ситуацію. Однак через таке ставлення втрачає держава і громадяни. Ми не можемо дозволити собі зволікати або чекати зустрічних кроків – дорога потрібна Україні вже зараз”, – цитує прес-служба слова Кубракова.
Прес-служба нагадала, що відповідно до останньої програми робіт (від 25 травня 2020 року), станом на початок жовтня відсоток виконання будівельних робіт підрядником має скласти близько 80%, а фактичне виконання зараз становить 49,17%. З них більша частина містить серйозні зауваження щодо якості.
Реконструкція об’їзної дороги проводиться в рамках проекту “Укравтодору”, Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) – “Пан’європейські коридори” / Європейські дороги України II”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас