Мінфін отримав до проєкту бюджету пропозицій на 1,1 трильйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін отримав до проєкту бюджету пропозицій на 1,1 трильйона

Казна та Політика
289
Додаткова потреба у видатках проекту держбюджету на 2021 рік, заявлена головними розпорядниками коштів, загалом становить більше 1,1 трильйона гривень – що приблизно дорівнює розміру ще одного бюджету України.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
Мінфін завершив проведення моніторингу оприлюднення бюджетних запитів на 2021-2023 рр., які згідно з Бюджетним кодексом мають бути публічно доступними на сайтах ГРК.
На сьогодні 91% головних розпорядників коштів держбюджету дотримались вимог чинного законодавства та розмістили бюджетні запити на своїх сайтах.
9% відомств, які не надали інформацію, це ті ГРК, бюджетні запити яких містять інформацію з обмеженим доступом, і ГРК, які у процесі створення.
Додаткова потреба у видатках проекту держбюджету на 2021 рік, заявлена головними розпорядниками коштів, загалом становить більше 1,1 трильйона гривень.
“Ми отримали пропозицій до проекту держбюджету-2021 тільки від ГРК на суму 1,1 трлн грн – це ще на один такий бюджет, який ми підготували”, – коментує Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.
Крім того, найближчим часом народні депутати також нададуть свої пропозиції до проекту бюджету на 2021 рік.
Згідно з бюджетним календарем, парламент має прийняти держбюджет-2021 в першому читанні до 20 жовтня.
“Ми будемо відстоювати принципи збалансованості бюджету, реалістичності і неможливості його роздування. Наша принципова позиція – всі пропозиції до держбюджету мають бути підтверджені фінансовим ресурсом з чіткими розрахунками”, – наголосив Улютін.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас