Данія надала дозвіл на експлуатацію "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія надала дозвіл на експлуатацію "Північного потоку-2"

Енергетика
509
Датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на експлуатацію “Північного потоку-2” на шельфі країни при дотриманні ряду умов, що забезпечують безпечну експлуатацію газопроводів.
Про це йдеться в повідомленні регулятора, відзначає УНН.
Зокрема, введення в експлуатацію газопроводу може бути здійснене тільки в тому випадку, якщо хоча б одна з ліній трубопроводу була випробувана, верифікована і виконані всі відповідні умови, прописані в дозволі на будівництво і експлуатацію.
Заявка на отримання відповідного дозволу була подана Nord Stream 2 AG 18 листопада 2019 року.
Додамо, що 30 жовтня 2019 року Данське енергетичне агентство дало дозвіл на будівництво ділянки газопроводу “Північний потік-2”, який проходить по континентальному шельфу Данії на південному сході від острова Борнхольм в Балтійському морі.
Нагадаємо, з 2017 року компанія “Nord Stream 2 AG” направила три заявки в Данське енергетичне агентство по трьом різним маршрутам. 3 квітня 2017 року Данське енергетичне агентство отримало заявку на дозвіл на будівництво транзитних трубопроводів на південний схід від Борнхольма в територіальних водах Данії і на данському континентальному шельфі. Компанія відкликала цю заявку в червні 2019 року.
10 серпня 2018 року Данське енергетичне агентство отримало заявку на маршрут на північний захід від Борнхольма на континентальному шельфі. Оскільки цей маршрут викликав ряд питань щодо впливу на навколишнє середовище і судноплавство, в березні 2019 року ДЕА звернулося до компанії “Nord Stream 2 AG” з проханням провести дослідження південно-східного маршруту на континентальному шельфі.
15 квітня 2019 року компанія “Nord Stream 2 AG” подала заявку на два альтернативних варіанти маршруту на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма протяжністю 147 км і 164 км, відповідно.
За оцінками Данського енергетичного агентства, південно-східний маршрут на континентальному шельфі був кращим за північно-західний. Це в основному пов’язано з оцінкою впливу на судноплавство і території “Природа 2000”. Серед двох запропонованих компанією варіантів південно-східного маршруту Данське енергетичне агентство затвердило найкоротший маршрут, оскільки він забезпечує найменший ризик і вплив з точки зору екології і безпеки і тому є найкращим вибором.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас