В Україні повернули "пакунок малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні повернули "пакунок малюка"

Казна та Політика
646
Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №3006а щодо надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” при народженні дитини.
Рішення підтримали 264 народні депутати.
Що зміниться:
  • одноразову допомогу при народженні дитини “пакунок малюка” залишили у натуральній формі.
У записці до законопроєкту також наводиться перелік речей, які входять до пакунку.
Орієнтовна вартість пакунку становить 5 тис. грн. При народжуваності 350 тис. немовлят на рік загальна вартість “пакунку малюка” становитиме 1,75 млрд грн щорічно.
Терміни впровадження:
  • з 1 жовтня до 31 грудня 2020 року закупівля “пакунку малюка” відбуватиметься через управління ООН з подальшою доставкою до пологових будинків та відділів соціального забезпечення населення;
  • з 1 січня 2021 року забезпечення “пакунку малюка” відбуватимуться відповідно до закону України “Про публічні закупівлі”.
Видача отримувачу одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” буде проводитись у закладі охорони здоров’я (пологовому будинку або пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі тощо) незалежно від форми власності та підпорядкування, працівником закладу охорони здоров’я, уповноваженим на це адміністрацією відповідного закладу.
У разі відсутності у закладі охорони здоров’я (пологовому будинку або пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі тощо) одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” її видача проводиться місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання або перебування отримувача одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на підставі його особистої письмової заяви.

Довідка Finance.ua:

  • 29 липня Кабінет міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “пакунка малюка”.
  • Група із 72 народних депутатів зареєструвала у Раді законопроєкт №3006а “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка“”.
  • Раніше у Міністерстві соціальної політики заявляли, що в майбутньому у батьків буде можливість обрати або “пакунок малюка” в натуральній формі на інтернет-платформі, або монетизовану допомогу на картку.

Як отримати компенсацію за пакунок малюка – інструкція 🎥

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас