У батьків буде можливість обрати або "пакунок малюка", або монетизовану допомогу - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У батьків буде можливість обрати або "пакунок малюка", або монетизовану допомогу - Мінсоцполітики

Казна та Політика
334
Міністерство соціальної політики України заявляє, що в майбутньому у батьків буде можливість обрати або “пакунок малюка” в натуральній формі на інтернет-платформі, або монетизовану допомогу на картку.
“Сьогодні у нас пройшла зустріч з українськими виробниками, і був запропонований механізм, щоб всі виробники, які беруть участь у проєкті “пакунок малюка”, приєдналися до платформи, де вони будуть збирати ці товари, і у батьків буде можливість вибору: або вони обирають “пакунок” на цій платформі, або отримують картку і використовують кошти так, як їм зручно”, – сказав заступник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов.
Крім того, він прокоментував заяву партії “Слуга народу”, в якій стверджується, що ідея з монетизацією “пакунка малюка” себе не виправдала.
“Для того щоб говорити, працює постанова чи ні, має пройти певний час. Це пілотний проєкт, який розпочав свою роботу 1 вересня”, – заявив чиновник.
Також Лебедцов зазначив, що у міністерства є застереження щодо ухваленого парламентом у першому читанні законопроєкту.
“У нас є якісь застереження, кілька депутатів їх підтримали. Можливо, якраз буде і та, і та програма працювати. І залишиться фінансова підтримка на картку, і, можливо, буде в майбутньому “пакунок малюка”, – додав він.
Як повідомлялося, Мінсоцполітики України ініціює створення інтернет-платформи для монетизації допомоги “пакунок малюка”.
17 вересня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт № 3006а “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
29 липня Кабінет Міністрів своєю постановою скасував “бебі-бокси” і замінив їх грошовими виплатами в 5 тисяч гривень. Документ передбачає, що громадянам, у яких народилася дитина, буде видана соціальна картка в “ПриватБанку” зі спеціальним режимом використання.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас