Джека Ма змістили з лідерів у рейтингу найбагатших людей Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джека Ма змістили з лідерів у рейтингу найбагатших людей Китаю

Фондовий ринок
956
Рейтинг найбагатших людей Китаю очолив 65-річний підприємець Чжун Шаньшан, чиї статки, за даними Forbes-Real time, зросли до $57 млрд. Таким чином, він змістив з першого місця засновника Alibaba Джека Ма, який тривалий час утримував цю позицію.
Такого результату йому допомогли досягти дві його компанії. Так, перша – найбільша в КНР з виробництва бутильованої води Nongfu Spring – на початку вересня первинно розмістила акції на Гонконгській фондовій біржі, що призвело до стрибка у вартості цінних паперів компанії більш ніж на 80%. А акції другої фірми, виробника вакцини від гепатиту і тестів на COVID-19, – Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co. – у квітні зросли в ціні більш ніж в 14 разів з моменту отримання лістингу в Шанхаї.
Bloomberg натомість оцінює статки Шаньшаня (володіє 80% акцій виробника) трохи вище – в $58,7 млрд. Фінансові статки попереднього лідера списку китайських багатіїв, Джека Ма, який тепер займає другий рядок рейтингу, становлять, за підрахунками Bloomberg, $56,7 млрд.
А ось за даними Forbes Real-time, другою за багатством людиною в Китаї є засновник телекомунікаційної компанії Tencent Ма Хуатен з $56,2 млрд проти $50 млрд у Джека Ма.
Зростання акцій Nongfu Spring, вважають аналітики Bloomberg, обумовлене інтересом інвесторів до споживчого ринку КНР.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас