Шевченко застеріг КСУ від визнання закону про ФГВФО неконституційним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко застеріг КСУ від визнання закону про ФГВФО неконституційним

Казна та Політика
717
Визнання закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб неконституційним зруйнує систему гарантування вкладів фізосіб, підірве довіру до банківської системи і зашкодить інтересам держави і громадян.
Про це заявив голова Нацбанку Кирило Шевченко під час засідання КСУ, повідомляє пресслужба регулятора.
“Мета закону… – захищати права та інтереси громадян, які вкладають кошти в українські банки. Фонд гарантування вкладів створювався для підвищення довіри до банківської системи. З цим завданням він успішно впорався. Норми закону захистили майже 2 млн вкладників. Протягом 2014-2020 років їм було виплачено понад 90 млрд грн гарантованого державою відшкодування”, – зазначив голова НБУ.
Нагадаємо, 15 вересня КСУ на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження продовжив розгляд справи про конституційність закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб. Колегія складається з 15 суддів.
У червні 2020-го КСУ відновив розгляд справи за поданням Верховного Суду України від 2015 року про відповідність Конституції цього Закону. Згідно з поданням Верховного Суду, оскаржується конституційність існування Фонду гарантування вкладів як органу, наділеного владними повноваженнями у сфері гарантування вкладів фізосіб і виведення неплатоспроможних банків з ринку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас