Дослідники описали новий спосіб відмивання грошей через біткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники описали новий спосіб відмивання грошей через біткойн

Фінтех і Картки
1094
Співробітники лабораторії Blockchain Research Lab випустили статтю, в якій розповіли про новий спосіб відмивання грошей через криптовалюту. Механізм, що набирає популярності, отримав назву «ексклюзивний майнінг».
За словами дослідників, зловмисники просять майнерів підтвердити транзакції, розміщені через приватні канали в обмін на винагороду. Така транзакція залишається неврахованою для багатьох аналітичних систем, оскільки виглядає як нагорода від видобутку криптовалюти.
«Маскування грошових переказів під транзакційні витрати дозволяє ухилятися від податків або відмивати гроші», – зазначають автори статті.
Виявити випадки «ексклюзивного майнінгу» і довести злочинний умисел дуже складно, тому що видобуток криптовалюти згідно із законом не заборонено.
Інший спосіб заробітку на видобутку криптовалюти поширений на DeFi-ринку і називається “вампірський майнінг”. Його суть полягає в тому, що нові децентралізовані проекти “висмоктують” ліквідність з більш прибуткових протоколів і переводять її собі.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас