Ігор Тинний: Як намагаються посіяти хаос і зруйнувати галузь відновлюваної енергетики (ВДЕ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ігор Тинний: Як намагаються посіяти хаос і зруйнувати галузь відновлюваної енергетики (ВДЕ)

Енергетика
2083
Группа депутатів Верховної Ради внесла ініційоване нардепом Олександром Дубинським подання до Конституційного суду про нібито незаконність зелених тарифів. Завдання – посіяти хаос і зруйнувати галузь відновлюваної енергетики (ВДЕ), визнавши заднім числом неконституційними методи стимулюючого тарифоутворення, прийняті Верховною Радою ще 11 років тому.
Конечний бенефіціар нардепа Дубинського – олігарх Ігор Коломойський – нібито і зацікавлений в першу чергу в тому, щоб через свій «рупор» в Раді знищити зелену енергетику за схемою через Конституційний суд.
Крім того, сьогодні Коломойський продовжує заробляти сьогодні $ 1,2 млн на добу.
Наприклад, зовсім недавно ПАТ «Центренерго», при собівартості, як мінімум, 1,62 гривні (яку підтвердило офіційно Правління компанії, а насправді вона істотно вище) продало заводам Коломойського, через його посередників, електричну енергію по 1,07 грн. Прямі збитки державі – близько 2,5 млрд грн, відразу, тільки за один квартал поточного року. І це вже після того, як чиновники відрапортували про «повернення» ПАТ «Центренерго» під контроль держави.
В Україні електричну енергію має робити дешевше не адміністративний вплив, не призначення своїх людей в регулятор НКРЕКУ, а велика пропозиція цієї енергії, виробленої на сучасних нових електростанціях.
Однак вони (олігархи, – ред.) хочуть консервувати стару систему, тому що зараз контролюють державні станції, не вклавши в них ані копійки. Це, де-факто, ділове рейдерство з політичним прикриттям.
До чого ми так далі прийдемо і що ще скасуємо?
Українські та іноземні інвестори в ВДЕ закликають зовнішніх кредиторів України, старі демократії Європейського Союзу і Сполучені Штати і міжнародні фінансові організації звернути увагу на правовий і політичний тиск на цивілізований бізнес.
Ігорь Тинний, співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики (УАВЕ)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас