В Держбюджет-2021 заклали 20 млрд грн на компенсації за "зеленим" тарифом - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Держбюджет-2021 заклали 20 млрд грн на компенсації за "зеленим" тарифом - прем'єр

Енергетика
455
В Державний бюджет України на 2021 рік закладено 20 млрд грн на компенсацію “зеленого” тарифу виробникам електроенергії.
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією, повідомляє “Енергореформа”.
Він зазначив, що уряд виплатить заборгованості ДП “Гарантований покупець” перед інвесторами відповідно до меморандуму “Про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань в сфері відновлюваної енергії”.
Шмигаль сказав, що уряд планує виплатити 40% накопичених боргів перед виробниками “зеленої” електроенергії в четвертому кварталі 2020 року.
За словами глави уряду, можливість отримання компенсації закладена в нещодавно прийнятому законі №810-IX про умови підтримки виробників відновлюваної енергії.
Нагадаємо, 21 липня Верховна Рада у другому читанні прийняла закон про “зелений” тариф (№810-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії”).
Закон знижує розміри компенсації за “зеленим” тарифом для СЕС на 15%, а для ВЕС – на 7,5%. Закон також затвердив компенсацію “зеленого” тарифу для виробників у розмірі не менше 20%.
За словами в.о. міністра енергетики Ольги Буславець, чинні «зелені» тарифи обходяться споживачам в 1 млрд грн на місяць.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас