Американська торговельна палата в Україні готова увійти до спільної робочої групи з моніторингу введення і функціонування ПДВ-рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська торговельна палата в Україні готова увійти до спільної робочої групи з моніторингу введення і функціонування ПДВ-рахунків

Фондовий ринок
748
Американська торговельна палата в Україні готова увійти до спільної робочої групи Кабінету Міністрів України і Українського союзу промисловців і підприємців з моніторингу введення і функціонування ПДВ-рахунків.
Про згоду на співпрацю йдеться у листі президента Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі, надісланому вчора на адресу Міністерства фінансів України.
Напередодні, 31 березня 2004 року, відбулась зустріч членів Американської торговельної палати в Україні з заступником Міністра фінансів України Вадимом Копиловим і директором Департаменту податкової та митної політики Міністерства фінансів України Петром Андрєєвим. Темою обговорення були питання, пов’язані із запровадженням та використанням ПДВ-рахунків в Україні.
Заступник Міністра фінансів пояснив важливість запровадження системи окремих поточних рахунків для справляння податку на додану вартість з метою зменшення кількості незаконних трансакцій з ПДВ, а також спрощення процедури відшкодування ПДВ експортерам.
Вадим Копилов також зазначив, що Мінфін розробляє спільно з кількома українськими бізнес-асоціаціями законопроект, яким регулюватимуться питання функціонування ПДВ-рахунків. Комітет з питань податків Американської торговельної палати в Україні висловив готовність долучитися до цієї ініціативи. Планується, що проект закону буде передано на розгляд Верховної Ради десь за два тижні.
У листі висловлюється вдячність за участь представників Мінфіну у зборах Американської торговельної палати в Україні, які були присвячені питанням функціонування ПДВ-рахунків. „Інформація, якою Ви поділилися з нами, та відповіді на запитання дуже важливі і корисні”, сказано у посланні.
Американська торговельна палата в Україні є неурядовою неприбутковою бізнесовою організацією, що виступає від імені членів палати перед українським та іншими урядами країн-партнерів України з питань торгівлі, комерції та економічних реформ загалом.
На сьогодні Американська торговельна палата в Україні нараховує майже 400 компаній-членів і представляє більшість великих компаній з іноземними інвестиціями, що працюють в Україні. До складу організації входять не тільки американські та українські компанії, а також європейські, азіатські, південно-американські, російські організації та ін. Зокрема: AVON COSMETICS UKRAINE, Austrian Airlines, Baker&McKenzie, Credit Lyonnais Bank Ukraine, Kraft Foods Ukraina, Kyivstar GSM JSC, Mary Kay (Ukraine) Ltd, Microsoft, ProCredit Bank CJSC, Unitrade, Dnipro Hotel, KPMG, Coca Cola Beverages Ukraine Limited, Ernst&Young Ukraine LLC.
За матеріалами:
Мінфін України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас