У Нацбанку визнали, що не всі вкладники «Аркади» повернуть свої гроші в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку визнали, що не всі вкладники «Аркади» повернуть свої гроші в повному обсязі

Фондовий ринок
881
Рішення про віднесення банку “Аркада” до категорії неплатоспроможних не пов’язане зі зменшенням бізнес-активності внаслідок пандемії.
Про це заявив голова Національного банку України Кирило Шевченко під час брифінгу.
“Таке рішення було ухвалено для захисту кредиторів і вкладників банку. Причина виведення банку з ринку – зменшення нормативу капіталу менш ніж до однієї третини від мінімально встановленого рівня. У банк введена сьогодні вранці тимчасова адміністрація. Я хочу підкреслити, що ці заходи жодним чином не пов’язані з пандемією і зменшенням бізнес-активності. Проблема банку виникла через втрату активів, це будівлі та земельна ділянка, яка розташована в Києві на вулиці Ольгінська», – сказав Шевченко.
Хто отримає свої гроші в повному обсязі. Голова НБУ зазначив, що 72% вкладників банку “Аркада”, або 4746 осіб, чиї вклади становлять менше, ніж гарантована державою сума – 200 тис. грн, отримають свої гроші в повному обсязі.
“Ми хочемо додати, що активи банку «Аркада» в цілому в банківській системі становили менше, ніж 1,1% від усіх активів. Тому жодного впливу на роботу банківської системи це не матиме», – підкреслив Шевченко.

Довідка Finance.ua:

  • Банк «Аркада» і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, що зводяться із залученням коштів фізичних і юридичних осіб.
  • За даними КМДА, в будівництво об’єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їхніх сімей кількість постраждалих становить понад 30 тисяч.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас