Суд стягнув 6,4 млн грн заборгованості з орендної плати за користування держмайном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд стягнув 6,4 млн грн заборгованості з орендної плати за користування держмайном

Казна та Політика
166
Господарський суд Києва задовольнив позов про стягнення з товариства до Державного бюджету 6,4 млн гривень заборгованості з орендної плати за користування державним майном.
Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.
“Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокурора про стягнення з товариства до Державного бюджету 6,4 млн гривень заборгованості з орендної плати за користування державним майном. Як встановила прокуратура, у 2014 році між регіональним відділенням Фонду державного майна України та товариством було укладено договір оренди нежитлових приміщень, розташованих на бульварі Лесі Українки, які є державною власністю та перебувають на балансі державного підприємства “Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва”, — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що товариство не внесло орендну плату своєчасно і повною мірою, тому виникла заборгованість перед держбюджетом.
“Крім того, після закінчення в серпні 2018 року терміну дії договору оренди товариство орендовані приміщення не повернуло і продовжувало ними користуватися до грудня 2019 року. У зв’язку з цим столична прокуратура звернулася до арбітражного суду з позовом про стягнення з підприємства заборгованості з орендної плати, інфляційних нарахувань, пені, штрафу та неустойки в сумі 6,4 млн гривень, яке судом задоволено в повному обсязі”, — зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас