MediaTek представила новий процесор для смартфонів середнього класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MediaTek представила новий процесор для смартфонів середнього класу

Технології&Авто
357
Компанія MediaTek розширила лінійку фірмових мобільних платформ для гаджетів середнього цінового сегмента. Новий процесор під назвою Dimensity 800U передбачає підтримку мереж п’ятого покоління і виготовляється за 7-нанометровим техпроцесом.
Однокристальна система Dimensity 800U позиціонується як платформа для пристроїв середнього рівня. Вона сумісна з мережами SA/NSA з частотою менше ніж 6 ГГц і дозволяє використовувати дві SIM-картки з підтримкою 5G. Процесор також отримав фірмову технологію 5G UltraSave, що передбачає зниження енергоспоживання за рахунок перемикання режимів роботи модему в різних умовах.
Архітектура Dimensity 800U представлена вісьмома ядрами: двома продуктивними Cortex A-76, що працюють на частоті 2,4 ГГц, і шістьма енергоефективними Cortex-A55 (2,0 ГГц). За графічні можливості чіпа відповідає GPU Mali-G57. Передбачено наявність окремого нейронного співпроцесора, а також підтримка пам’яті стандарту LPDDR4X.
Максимальна роздільна здатність дисплеїв, які підтримує нова платформа, становить 2520х1080 пікселів при частоті оновлення до 120 Гц. Заявлена підтримка стандарту HDR10+, кодування/декодування відео 4K @ 30 fps. Максимальна роздільна здатність датчика основної камери може становити 64 Мп. Всього до платформи Dimensity 800U можна підключити до чотирьох камер. Є у новинки і функція голосового пробудження, а також технологія шумозаглушення на основі двох мікрофонів.
Вихід нової платформи, за словами представників MediaTek, спрямований на стимулювання розвитку сегмента доступних і продуктивних 5G-смартфонів. Список моделей, які першими отримають нову SoC, не повідомляється.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас