Нова технологія дозволить значно збільшити автономність електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія дозволить значно збільшити автономність електромобілів

Технології&Авто
1850
Один з постачальників Tesla – китайська CATL – повідомила про розробку нової технології, що дозволяє відмовитися від традиційних корпусів, які роблять батареї важкими і громіздкими. В результаті збільшується дальність ходу електромобіля від однієї зарядки.
Китайська компанія CATL, яка поставляє літій-залізо-фосфатні батареї (LFP) для Tesla і виробляє акумулятори для Volkswagen і Daimler, нещодавно підписала договір з японською Honda Motor, повідомляє Gadgetsnow.
Представники компанії розповіли про розробку нової технології, яка дозволить знизити кінцеву вагу батарей. Річ у тім, що для захисту від механічних пошкоджень акумулятори запаяні в міцний важкий кожух. Інженери CATL запропонували встановлювати батареї безпосередньо в шасі і раму машини. Це дозволить завантажити більше сегментів в автомобіль, збільшивши його автономність.
За словами глави CATL Цзен Юйцюня, завдяки новій технології вдасться збільшити запас ходу до 800 кілометрів.
Впровадження подібного способу розміщення батарей планується до 2030 року. Під час галузевої конференції стало відомо, що для забезпечення ключових ресурсів і прискорення глобальної експансії CATL планує інвестувати в технології 2,73 мільярда доларів.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас