Проїзд у столичних маршрутках може здорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у столичних маршрутках може здорожчати

Фондовий ринок
1153
Приватні перевізники столиці, транспорт яких працює в режимі маршрутних таксі, звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням скорегувати функціонування пасажирських перевезень в місті.
Зареєстроване звернення до очільника столиці опублікували на сторінці у Facebook “Асоціації перевізників м. Києва та Київської області”.
“Сьогодні зареєстрували чергове звернення до КМДА з приводу функціонування ринку перевезень пасажирів на автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі м. Києва”, – йдеться в повідомленні.
У документі транспортники зазначають, що через карантин пасажиропотік скоротився удвічі, а витрати на обслуговування рухомого складу – зросли. Відтак, виторг від перевезень зменшився у 2-4 рази. З огляду на це, багато підприємств опинилися на межі банкрутства.
Серед викладених прохань у зверненні, зокрема:
  • сприяння в отриманні кредитних коштів від міжнародних організацій;
  • встановлення економічно обґрунтованого регулярного тарифу;
  • компенсація перевезень пільговиків.
У зверненні також розповіли, як столична влада допомагає комунальним перевізникам розв’язати наявні проблеми. У 2015-2020 роках місто придбало для КП “Київпастранс” нові автобуси, тролейбуси, трамваї. Тоді як приватним перевізникам доводилося в цей період часу купувати рухомий склад за кредитні кошти. 420 маршрутних таксі було придбано на суму понад 700 млн грн за останні 5 років.
Якщо викладені прохання будуть реалізовані, перевізники обіцяють значно поліпшити якість перевезення пасажирів у маршрутках і скерувати всі отримані кошти на придбання нового транспорту.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас