Підвищення буде поступовим. Як буде змінюватися пенсія в 2020-2021 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення буде поступовим. Як буде змінюватися пенсія в 2020-2021 роках

Казна та Політика
3415
З початку 2020 року сума середньої пенсії в Україні зросла на 400 гривень. Надалі підвищення пенсій має відбуватися поступово.
Про це в студії “Ранку на громадському” розповів Микола Шамбір, радник міністра соціальної політики України.
“Цього року ми вже основні підвищення (пенсій. – Ред.) провели, на 400 гривень збільшений середній розмір, це 15% підвищення. Якщо ми оцінюємо, велике підвищення чи ні, то варто оцінювати це за двома показниками. Перший – це мінімальний цільової рівень інфляції, тобто ми вище рівня інфляції, і другий показник – це зростання середньої заробітної плати” , – розповів Шамбір.
Також радник міністра розповів, чому не можна з завтрашнього дня підвищити пенсії вдвічі.
“Цього не можна робити з завтрашнього дня, вдвічі більше, тому що завтра ви вийдете на ринок, і ще до завтрашнього дня навіть, і вже ціни будуть вищі. Має бути поступове зростання для того, щоб не зривалися ціни. Для того, щоб поступово перекривати те зростання цін, тоді воно буде природним і не впливатиме, в принципі, на стан пенсіонерів” , – розповів він.
За словами Шамбіра, для того, щоб розмір пенсій підвищувався, потрібно починати з підвищення заробітної плати.
“Чи потрібно підвищувати пенсії? Потрібно. Але в Україні найнижчий рівень середньої заробітної плати, найнижчий рівень в Європі. Зрозуміло, що з заробітної плати йдуть відрахування до Пенсійного фонду, з них сплачується пенсія. Тобто, якщо ми будемо говорити про підвищення пенсії, нам треба починати з підвищення заробітної плати, з наповнення Пенсійного фонду, і потім тоді говорити про підвищення пенсій” , – резюмував радник міністра.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас