Мінекономіки частково компенсує аграріям відсотки по кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки частково компенсує аграріям відсотки по кредитах

Кредит&Депозит
182
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило розподіл 124,9 млн грн для компенсації сільгосптоваровиробникам фактично сплачених відсотків за користування кредитами за січень-червень 2020 року.
Як повідомила пресслужба міністерства, станом на 5 серпня кошти спрямовані в уповноважені банки, які направлять їх агровиробникам.
“Кошти отримають 696 позичальників, які подали заявки до уповноважених банків, в тому числі здійснюють діяльність: в галузі тваринництва – 48 підприємств, в інших видах – ​​650 підприємств (два підприємства здійснюють діяльність як у тваринництві, так і в інших видах)”, – йдеться в повідомленні.
Загальний обсяг кредитів, залучених підприємствами, становить 5 млрд грн, з них пільгових (що підлягають компенсації) – 3,4 млрд грн.
Середні процентні ставки банків, в яких суб’єкти господарювання АПК залучили кредити, склали 14-16% річних.
У бюджеті України на 2020 рік на програми державної підтримки аграріїв закладено 4 млрд грн. З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень – на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та устаткування, 1 мільярд гривень – на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень – на садівництво і фермерство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас