Українці несуть гроші в банки: обсяги депозитів зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці несуть гроші в банки: обсяги депозитів зростають

Кредит&Депозит
3346
У ІІ кварталі продовжувався приріст депозитів населення та бізнесу в банках.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Гривневі кошти бізнесу на рахунках у банках зросли на 9% за квартал (+24,6% р/р).
Гривневі вклади населення зросли на 10,9% (+24,1% р/р) за ІІ квартал, переважно за рахунок вкладів на вимогу. Такий приріст позитивно контрастує з кризами минулих років, коли вкладники активно забирали кошти з банків.
Завдяки зниженню облікової ставки та стабільності депозитної бази продовжують знижуватися ставки за гривневими депозитами населення (9,6% річних на кінець червня та менше 9% на кінець липня), що сприяє зниженню вартості кредитів у національній валюті. Вартість валютних депозитів та кредитів продовжує перебувати на низьких рівнях. Завдяки зміцненню гривні рівень доларизації депозитів у ІІ кварталі знизився на 3.8 в.п. до 40,7%.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 1 липня 2020 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 538,6 млрд грн, що на 64,2 млрд грн більше, ніж на 1 січня п.р. (474,4 млрд грн).
  • Раніше ФГВФО розробляв законопроєкт щодо підвищення граничного розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами. Планувалось запровадження поетапного збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис. євро в гривневому еквіваленті.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас