Кількість прихованих безробітних в Україні перевищує 3 мільйони осіб - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість прихованих безробітних в Україні перевищує 3 мільйони осіб - дослідження

Особисті фінанси
654
Кількість прихованих безробітних (тих, хто був відправлений у неоплачувану відпустку або переведений на часткову зайнятість) в Україні становить 3,1 млн осіб, або близько 17% всієї робочої сили країни.
Про це повідомила на пресконференції в Києві економічний експерт Центру економічної стратегії Дар’я Михайлішин, представляючи результати дослідження ринку праці.
“Коли ми говоримо про безробіття, важливо говорити і виділяти також приховане безробіття… Це приблизно 3 млн осіб, або 17% від робочої сили. Це досить багато, це навіть більше, ніж тих людей, які втратили роботу офіційно», – сказала вона.
Також експерт підкреслила, що однією з проблем оцінки ринку праці є велика різниця між оцінкою безробіття державними органами і дослідницькими центрами. Зокрема, згідно з дослідженням Центру економічної стратегії, близько 2,8 млн осіб втратили роботу у зв’язку з карантином, в той час як держоргани оцінюють “карантинне” безробіття в 400 тис. осіб. Також Михайлішин назвала другу хвилю захворюваності на коронавірус однією з головних загроз ринку праці.
“Якщо буде друга хвиля захворюваності на коронавірус, безробіття може повернутися до показників початку карантину”, – сказала вона. Як повідомляв УНІАН, на думку українського економічного експерта Володимира Коваля, кількість безробітних до кінця осені може досягти 20% від усієї робочої сили. Національний банк України прогнозував пік рівня безробіття в країні в другому кварталі – збільшення до 11,5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас