В уряді розповіли, чому половина грошей з «коронавірусного» фонду пішла на «Велике будівництво» Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, чому половина грошей з «коронавірусного» фонду пішла на «Велике будівництво» Зеленського

Казна та Політика
3727
З одного боку, «коронавірусний» фонд створювався для підтримки лікарень, закупівлі ліків тощо. З іншого – необхідно підтримувати не лише соціальну, але й економічну складову: будівництво чи модернізацію інфраструктури.
Таку думку висловив в інтерв’ю «Главкому» заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.
За словами урядовця, інвестування у дорожню сферу означає залучення додаткової робочої сили, тобто створення робочих місць.
«Отже, будуть відбуватись відповідні сплати ЄСВ, від якого залежать, зокрема, надходження до Пенсійного фонду, фонду безробіття і соцстраху», – пояснив заступник міністра фінансів.
Єрмоличев зазначив, що інших джерел для будівництва доріг не було, «оскільки бюджет уже затверджено, і за його обсяги не можна виходити».
«Так, на будівництво доріг вже були закладені кошти, але уряд і президент ухвалили рішення про необхідність додаткової стимуляції економіки в умовах пандемії коронавірусу, зокрема, шляхом капіталовкладень у дороги. Саме тому цей напрямок врахований при формуванні Фонду», – говорить Єрмоличев.
Заступник міністра фінансів зауважив, що «35 млрд грн на дороги поки не реалізовані — попереду ще тендери».
Нагадаємо, раніше Finance.ua писав, що Кабінет Міністрів розподілив 66 млрд гривень з Фонду боротьби з COVID-19.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас