У США планують платити країнам за відмову від обладнання Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США планують платити країнам за відмову від обладнання Huawei

Фондовий ринок
710
Відносини між китайським технологічним гігантом Huawei і Сполученими Штатами стали напруженими ще в 2008 році. Тоді уряд країни звинуватив компанію в загрозі безпеці США. Зараз же з’ясувалося, що конфлікт може тільки поглибитися, оскільки в США планують платити країнам за відмову від обладнання Huawei.
Незважаючи на те, що ініціативу щодо відмови від експлуатації компонентів Huawei при будівництві мереж зв’язку п’ятого покоління підтримали відразу кілька країн, включаючи Францію і Великобританію, американська влада не має наміру зупинятися. Вона також хоче залучити й країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Згідно з опублікованими виданням Nikkei Asian Review даними, в США можуть запровадити ініціативу “чистої” інфраструктури, яка і передбачає виплату коштів країнам за відмову від експлуатації обладнання Huawei. Крім того, за даними джерела, заступник керівника Департаменту США з економічного розвитку, енергетики та навколишнього середовища Кіт Крах звинуватив Huawei в тому, що компанія є провідником політики Комуністичної партії Китаю у крадіжці інформації.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас