"Кредит під 0%": НБУ попередив українців про шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит під 0%": НБУ попередив українців про шахрайства

Кредит&Депозит
1303
Національний банк радить українцям з обережністю підходити до звернення до фінансових компаній, що надають кредити “під 0%”.
Про це заявила начальник управління захисту прав споживачів НБУ Ольга Лобайчук, передає пресслужба НБУ.
“Фішка кредитів “під 0%” – ця ставка може діяти всього тиждень. А після цього включаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Ви здивуєтеся, в зверненнях громадян ми зустрічали максимальну ставку по кредиту – 1702% річних”, – розповіла вона.
У чому проблема. У роботі зі зверненнями громадян є складність, оскільки людина самостійно підписала договір з такими умовами. Захистити права в такому випадку складно. Єдиний, хто може допомогти, це суд.
Також у Нацбанку закликають уважно читати договори і перевіряти всі умови кредиту.
Лобайчук зазначила, що з січня цього року в Україні запрацював захист прав споживачів фінансових послуг та НБУ почав активну роботу з банками, встановивши вимоги до реклами та інформації на сайті, які банки повинні будуть виконувати з вересня. Аналогічні вимоги розробляються до фінансових компаній.
До речі, на Finance.ua працює спеціальний сервіс для вибору кредитів. За його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас