Президент озвучив план для заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент озвучив план для заробітчан

Казна та Політика
9505
Зупинити виїзд кадрів з України за кордон можна гідними умовами праці, іпотекою та доступними кредитами.
Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з бізнесом Волині, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави. На виїзд кваліфікованих працівників за кордон поскаржилися бізнесмени.
“Закривати кордони ніхто не буде. Це перше. По-друге, можна багато розповідати, але поки не буде нормальних робочих місць, нормальної заробітної плати, нічим не втримати людей”, – зазначив глава держави.
На його думку, необхідно створювати можливості, щоб люди могли відкривати свій бізнес в Україні.
“Крім програми кредитування “5-7-9”, яку ми зараз наповнюємо, ще портфельне кредитування, яке у Верховній Раді з’явиться у вигляді законопроекту. Наше головне завдання – до кінця року зробити нормальні умови кредитування, це 5-7 відсотків”, – підкреслив Зеленський.
Нагадаємо, Україна може недоотримати від заробітчан $6 млрд. Цього року через пандемію коронавірусу в світі чекають скорочення грошових переказів з-за кордону від наших заробітчан, за різними оцінками, на рівні 20-30%, а це мінус $2,5-4 млрд. При цьому реальні цифри можуть бути ще більшими, кажуть банкіри.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 12 червня кількість безробітних в Україні становить 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року.
  • Раніше експерт назвав розмір зарплати, щоб українці не їхали на заробітки. Так, щоб залишити українців удома, їм треба платити 18 тисяч гривень, з урахуванням нового курсу долара.
  • Експерти розповіли, що чекає в Європі українських заробітчан після карантину після того як країни ЄС знімуть карантин, частина українських заробітчан зможе повернутися до легальної роботи в Євросоюзі. При цьому через зростання безробіття ринок легальної роботи буде звужуватися. Однак попит на нелегальну робочу силу, навпаки, зростатиме.

Отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас