Прем'єр розповів подробиці виконання Програми стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр розповів подробиці виконання Програми стимулювання економіки

Казна та Політика
277
За перший місяць реалізації Програми стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19, спрямованої на відновлення економічного здоров’я країни по всіх галузях, виконано чимало першочергових кроків.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Так, він перелічив найважливіші напрямки Програми, які вже виконуються. Серед них – розширення програми “Доступні кредити 5-7-9 відсотків”.
Зазначається, що після останніх змін з боку уряду в програмі “Доступні кредити 5-7-9%” кількість кредитів і їх обсяг збільшилися практично в 2 рази. Станом на 6 липня загальна сума виданих кредитів за програмою склала 1,1 млрд грн. Причому більше половини цієї суми – це кредити на інвестиційний розвиток бізнесу. Ще половина – це рефінансування кредитів фактично під 0%. Все більше банків приєднується до програми і зараз їх уже 16.
Також уряд схвалив законопроекти про портфельні гарантії для кредитів бізнесу, які передбачають надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією. Українські підприємці зможуть отримати кредити фактично під 0%, що надважливо для відновлення роботи підприємств. Для цього держава гарантує 80% тіла кредиту перед банком.
Крім цього, завдяки реалізації проектів програми “Велике будівництво” станом на червень додатково створено понад 10 тисяч робочих місць у сфері дорожнього будівництва. Крім того, завдяки урядовій програмі з часткового безробіття вдалося зберегти 241 тисячу робочих місць серед працівників малого та середнього бізнесу. Варто відзначити і роботу Державної служби зайнятості, якій за останні місяці вдалося працевлаштувати майже 160 тисяч громадян.
Тим часом, уряд зробив важливі кроки для подолання енергетичної кризи і підписав меморандум з виробниками енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ), який визначив принципи реструктуризації “зелених тарифів” і обмеження термінів введення в експлуатацію нових об’єктів за “зеленим” тарифом. Підписання Меморандуму допомогло зняти напругу і стабілізувати ситуацію на ринку електроенергії. Крім того, завдяки урядовим рішенням вдалося почати фінансове оздоровлення ДП НАЕК “Енергоатом”, який почав продавати свою електроенергію на ринку двосторонніх договорів.
Додамо, що програма стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 передбачає детальний план допомоги всім секторам економіки. У документі передбачені короткострокові і довгострокові механізми допомоги.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас