Тарифи на газ для населення зміняться - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на газ для населення зміняться - ЗМІ

Особисті фінанси
22184
Найближчим часом тарифи на газ для українців зміняться. Оновлені цифри можна буде побачити як у платіжці за газ, так і за абонплату. «Нафтогаз» на червень знизив тариф на газ для населення на 6% – до 2,14 грн за кубометр (без врахування податків і витрат на розподіл та транспортування).
Про це повідомляє «Обозреватель», посилаючись на «Нафтогаз».
«У червні 2020-го оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків, знизилася до 2,14 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами). Це на 6% менше у порівнянні з травнем 2020 року», – йдеться в заяві «Нафтогазу».
Проте, варто враховувати, що у липні абонентську плату збільшать майже на 24%. Її розмір у всіх різний. З одного боку, він залежить від постачальника, а з іншого – від того, скільки за «газовий рік» (з жовтня по жовтень) блакитного палива було використано.
Також зміни тарифів відбудуться для споживачів, у чиїх будинках немає газового лічильника. Близько півмільйона громадян з 1 липня отримають платіжки зі збільшеними сумами – внаслідок підвищення норм споживання газу.
Обсяги споживання, згідно з новими нормами, розділені по сезонах. У холодну пору року люди платитимуть вдвічі більше, ніж у «теплу».

Довідка Finance.ua:

  • В Україні готується перехід обліку спожитого газу з кубометрів на кіловат-години.
  • Нафтогаз України має намір продавати газ для населення через державні Ощадбанк і ПриватБанк. У відділеннях банків можна буде укласти договір з 1 липня 2020 року.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас