Daimler продає завод у Франції і переносить виробництво в Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler продає завод у Франції і переносить виробництво в Китай

Фондовий ринок
941
Німецький концерн Daimler планує продати свій завод у французькому місті Амбах, який випускає автомобілі Smart. Незабаром машини цього бренду будуть робити в Китаї.
Завод в Амбаху відкрили в 1997 році. Там працюють близько 1 600 осіб. З конвеєра цього заводу зійшло понад 2,2 млн. автомобілів Smart ForTwo. Два роки тому Daimler оголосив, що інвестує 500 млн. євро в модернізацію цього підприємства, щоб там можна було випускати електромобілі, в тому числі сімейства Mercedes EQ.
Однак, через пандемію коронавірусу концерн Daimler змушений змінити тактику і провести глибоку реструктуризацію. Автомобілі Smart, в тому числі з електричною силовою установкою, німецький автогігант буде робити в Китаї. Партнером виступить китайська корпорація Geely.
Минулого тижня глава концерну Daimler Ола Калленіус заявив, що через пандемію коронавірусу, яка вплинула на світову економіку, він проведе серйозну реструктуризацію. Планується «радикальне» скорочення заробітної плати і скорочення штату. Втім, про скорочення співробітників німецький автогігант оголосив ще в кінці минулого року (звільнять 10 000 осіб).
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас