Інвестори "зеленої" енергетики погодилися призупинити будівництво нових СЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори "зеленої" енергетики погодилися призупинити будівництво нових СЕС

Енергетика
6264
Інвестори відновлюваних джерел електроенергії, підписуючи меморандум з урядом, погодилися, що в Україні припинять нове будівництво сонячних електростанцій (СЕС), які працюють за “зеленим” тарифом.
Про це в.о. міністра енергетики Ольга Буславець розповіла в інтерв’ю “Українській правді”.
“По будівництву “сонця” (СЕС – ред.) ии перевиконали всі можливі плани, у нас “сонця” настільки багато, що його нічим балансувати. Тому спочатку під час переговорів інвестори погодилися, що ми зупиняємо нове будівництво “сонця”, – сказала вона.
Що стосується “вітру”, технологія будівництва вітряних станцій набагато тяжча, ніж “сонця”.
“Там заздалегідь замовляються турбіни, які виготовляються не у нас в країні, і весь процес займає набагато більше часу. Сьогоднішнім законодавством на будівництво “вітру” передбачалося три роки, тому ми виходили з того, що “вітер”, який вже почали будувати, потрібно добудувати, і, за розрахунками, його не буде більше, ніж 800 МВт. Це невелика величина. За найоптимістичнішими оцінками, до 2023 року може бути побудований 1 гігават потужності”, – зазначила в.о. міністра.
Тобто, у інвесторів ВЕС, які вже почали будівництво або зробили відповідні замовлення на заводах, буде можливість добудувати проекти.
За словами Буславець, на підписання меморандуму з урядом погодилися не всі.
“Наприклад, асоціація Ігоря Тинного, яка об’єднує саме сонячні станції… Насправді, вони ще відкриті, вони ще думають. Мені здається, що чекатимуть голосування за законопроект, який був розроблений на підставі меморандуму. Я думаю, що ще багато хто зможе приєднатися до цього меморандуму, тому що судитися – це теж недешеве задоволення”, – вважає в.о. міністра енергетики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас