Закон про новий митний тариф України набув чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про новий митний тариф України набув чинності

Казна та Політика
1714
Відсьогодні набув чинності закон України про новий митний тариф, що передбачає оновлення існуючого тарифу згідно з гармонізованою системою 2017 року.
За інформацією прес-служби Державної митної служби України, закон офіційно опублікований в газеті “Голос України”.
Згідно з повідомленням, відтепер українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності приведена у відповідність до сучасної редакції Гармонізованої системи опису та кодування товарів Всесвітньої митної організації останньої версії 2017 року, тоді як до цього українська митниця працювала на основі версії 2012 року.
Наголошується, що закон забезпечує здійснення митного оформлення товарів в Україну із застосуванням сучасних міжнародних норм митного права в частині класифікації товарів, а сучасна класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності спростить зіставлення даних митної статистики, забезпечить спрощення аналізу товарних потоків на митному кордоні України і прискорить митне оформлення.
Відповідно до закону, ставки ввізного мита на товари не змінюються, а передбачені тільки зміни, доповнення, уточнення кодів і описових частин окремих товарів, примітки до товарних груп.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада України прийняла закон про новий Митний тариф України у червні.
  • Гармонізована система переглядається Всесвітньою митною організацією кожні п’ять років. Згідно з міжнародними зобов’язаннями, Митна служба зобов’язана через п’ять років розробляти та імплементувати нову версію класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас