У Кабміні заявили про закінчення зростання безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні заявили про закінчення зростання безробіття

Особисті фінанси
344
За останні два тижні кількість безробітних не збільшується.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
“Останні два тижні ми бачимо, що кількість безробітних не збільшується. Програми, ініційовані урядом, дійсно працюють і показують результат. Так, з періоду початку коронавірусу, тобто із середини березня, вже працевлаштовано лише через фонди зайнятості, не кажучи про такі державні компанії, як Укравтодор, Укрпошта, – понад 150 тисяч осіб. Ще 200 тисяч робочих місць вдалося зберегти завдяки програмі з часткового безробіття”, – заявив глава відомства Ігор Петрашко.
У Мінекономіки стверджують, що 156 тисяч осіб вдалося працевлаштувати лише через фонди зайнятості за період з початку коронавірусу. Ще майже 216 тисяч працівників (з них понад 71 тисяча – ФОПи) отримують фінансову допомогу від своїх підприємств за програмою з часткового безробіття.
Станом на 24 червня до центрів зайнятості подано 136,5 тисяч пакетів документів (з них понад 114 тисяч – від ФОПів, які є застрахованими особами). Вже прийнято понад 87 тисяч рішень для здійснення виплат майже 216 тисячам працівників (з них понад 71 тисяча – ФОПи).

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 липня за законом про держбюджет на 2020 рік збільшиться один з ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум, від якого залежить, зокрема, розмір максимальної допомоги з безробіття.
  • Із 28 квітня 2020 року діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
  • Центр зайнятості упродовж трьох робочих днів після подання роботодавцем відповідних документів ухвалює рішення щодо надання допомоги з часткового безробіття в період карантину.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас