"Нафтогаз" очікує рішення трибуналу в Гаазі щодо активів у Криму до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" очікує рішення трибуналу в Гаазі щодо активів у Криму до кінця року

Фондовий ринок
271
НАК “Нафтогаз України” продовжує боротьбу за активи в Криму. Судовий процес в Гаазі триває, і на сьогодні арбітраж на стадії ухвалення рішення щодо суми компенсації.
Про це сказала радниця голови правління “Нафтогазу” Олена Зеркаль.
“Я думаю, що, незважаючи на пандемію і намагання росіян перенести слухання, ми отримаємо рішення ще в цьому році”, – сказала Зеркаль.
Вона нагадала, що через окупацію Криму у 2014 році Група “Нафтогаз” втратила цінні активи. Зараз “Нафтогаз” та шість компаній групи вимагають від РФ компенсації збитків, завданих незаконною експропріацією кримських активів. Розмір збитків з відсотками оцінюється приблизно у 8 млрд доларів.
За її словами, група втратила бурові установки, газопроводи, власний флот, адмінбудівлі, фінансові активи і можливість видобувати з кримських родовищ. Зараз Росія незаконно використовує родовища “Чорноморнафтогазу” та видобуває з них газ.

Довідка Finance.ua:

  • “Нафтогаз” звернувся з позовом проти Росії про стягнення збитків до арбітражного трибуналу в Гаазі відповідно до двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією.
  • У лютому 2019 року арбітраж встановив, що Росія повинна відповідати за незаконне захоплення активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас