Olympus продає бізнес з виробництва фотокамер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Olympus продає бізнес з виробництва фотокамер

Фондовий ринок
563
Компанія Japan Industrial Partners, яка придбала у Sony комп’ютерний бізнес VAIO, підписала меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого Olympus розширить підрозділ з виробництва камер і передасть всі свої акції.
Відділення фотокамер є невеликою частиною бізнесу Olympus, яка зараз зосереджена на наданні медичного обладнання, такого як ендоскопи. Минулого року генеральний директор Ясуко Такеуші натякнув журналістам, що підрозділ камер не був закритий для продажу.
Olympus заявляє, що “вжила заходів для подолання надзвичайно серйозної кризи ринку цифрових фотоапаратів, зокрема, через швидке скорочення ринку, викликаного розвитком смартфонів”, але дійшла висновку, що її зусиль було недостатньо. Як і у випадку з VAIO, JIP планує оптимізувати бізнес і продовжить розробку продуктів з використанням таких брендів Olympus, як OM-D і Zuiko.
Відділення обробки зображень Olympus, яке протягом останнього десятиліття зосередилося на бездзеркальних камерах формату Micro Four Thirds, втратило гроші за останні три роки. Серія Pen, заснована на класичній лінійці напівкадрових кіноплівок, викликала хвилю ретро-цифрових бездзеркальних камер з E-P1 2009 року, і Olympus випустила кілька добре сприйнятих камер протягом 2010-х років.
Olympus і JIP планують підписати остаточну угоду до кінця вересня, і угода повинна бути завершена наприкінці цього року. Фінансові умови придбання ще не були оприлюднені.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас