Аграрний фонд готовий гарантувати продовольчу безпеку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний фонд готовий гарантувати продовольчу безпеку України

Аграрний ринок
215
Аграрний фонд готовий виступити гарантом продовольчої безпеки України.
Про це заявив в.о. голови правління компанії Богдан Банчук в інтерв’ю виданню НВ, повідомляє прес-служба Аграрного фонду.
“Якщо в уряду є бачення, що Аграрному фонду потрібно забезпечити продовольчу безпеку в довгостроковій перспективі, то ми готові виступити гарантом такої безпеки”, – сказав Банчук.
Також він розповів, що пріоритетними завданнями на 2020 рік є виведення компанії з фінансової кризи і повернення довіри сільгоспвиробників.
“Головне завдання на 2020-й – максимально наблизити суспільство до фінансових показників зі знаком «плюс», а також повернути довіру малого і середнього сільгоспвиробника до Аграрного фонду, стати надійним партнером аграріїв і своєчасно надавати їм фінансову підтримку від імені держави», – додав в.о. голови правління товариства.
За його словами, ПАТ “Аграрний фонд” реалізує Мінеральні добрива, закуплені в 2019 році, а надалі планує сконцентруватися на розвитку своєї форвардної програми.
“Зараз на балансі Аграрного фонду близько 110 тис. тонн добрив, які ми хочемо продати, коли будуть сприятливі ринкові умови. А надалі в планах товариства все ж таки сконцентруватися на фінансовій підтримці наших агровиробників… Ми плануємо розвивати нашу форвардну програму і повернутися на попередні обсяги закупівель зернових. Весняний етап триватиме до останньої заявки, але все ж таки дуже великі сподывання покладаємо на осінь», – зазначив Банчук.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас