Високий інтерес інвесторів: Естонія збільшує емісію бондів з 1 млрд до 1,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високий інтерес інвесторів: Естонія збільшує емісію бондів з 1 млрд до 1,5 млрд євро

Світ
197
Міністерство фінансів Естонії ухвалило рішення збільшити обсяг емісії 10-річних облігацій з 1 млрд євро до 1,5 млрд євро у зв’язку з підвищеним інтересом інвесторів.
“Інтерес до державних облігацій Естонії був дуже високий: 280 іноземних інвесторів готові вкласти в них 7,7 млрд євро”, – йдеться в повідомленні відомства.
Ставка купона євробондів склала 0,125% річних, прибутковість до погашення – 0,235% річних. Для організації емісії (андеррайтингу) були залучені Citigroup, Nordea і Societe Generale, облігації будуть котируватися на Ірландській фондовій біржі.
“Міжнародні фінансові ринки вірять в стійкість наших державних фінансів, силу економіки і майбутнє Естонії. Надходження від продажу облігацій будуть використані для фінансування як державного бюджету, так і додаткового бюджету, ухваленого в квітні. Тепер естонські інституційні інвестори можуть також інвестувати в довгострокові державні облігації і, таким чином, підтримувати розвиток Естонії”, – цитується в повідомленні голова Мінфіну Мартін Хельме.
“Це також є важливим позитивним кроком для розвитку естонського ринку капіталу. Маржа ризику за десятирічними держоблігаціями стає еталоном для естонських компаній і банків, які планують випустити свої власні облігації. Ціна державних облігацій полегшує оцінку цих облігацій”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас